Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  El Solar Impulse s’ha enlairat

  Per Raimon Obiols | 10 April, 2010


  Imprimir Imprimir

  Vaig dedicar un parell d’entrades d’aquest bloc a parlar del projecte Solar Impulse, que em fascina:  “…ni atronar con motores los laberintos del aire”El nét del professor Tornassol, al Parlament europeu . És un avió que s’enlaira i aterra amb energia solar. Construït per Bertrand Piccard (el nét d’Auguste Piccard que inspirà a Hergé el personatge del professor Tornassol),  i per André Borschberg. El 2012, els seus constructors creuen que estarà a punt per a fer la  volta al món.

  L’aparell, pilotat per  Markus Scherdel, s’ha enlairat des de l’aeròdrom  de Payerne, en el cantó suís de Vaud. Ha volat  una hora i mitja fins a arribar a uns mil metres d’altura.

  L’envergadura de les  ales supera els 63,4 metres –com un airbus 340– i el pes 1,6 tones –com un cotxe–. Les ales de l’aparell estan cobertes d’unes 12.000 cèl·lules fotovoltaiques que alimenten en energia els quatre motors elèctrics i permeten recarregar les bateries liti de 400 quilos.

  Aquí teniu unes imatges del seu enlairament i aterratge:

  Categories: Medi ambient | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: