Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  El Parlament europeu i els blocs

  Per Raimon Obiols | 23 June, 2008


  Imprimir Imprimir

  Cal estar atents el debat que genera un projecte d’informe de la eurodiputada socialista estònia Marianne Mikko, que va ser votat el passat cinc de juny a la Comissió de cultura del Parlament europeu. El títol és “Informe sobre la concentració i el pluralisme dels mitjans de comunicació a la Unió europea“. Està aixecant un debat bastant viu, sobretot perquè examina la qüestió d’una possible regulació dels blocs. David Corral en va informar fa uns dies a El País.
  Aquest informe comença a generar un debat bastant viu. Quines son les inquietuds de Mikko? La primera és l’anonimat: qui hi ha darrera un bloc? Quins son els perills de manipulació que se’n deriven? Un advocat francès ho comenta dient: “Crec que son temors exagerats. Cercant bé es pot trobar qui hi ha darrera un bloc, bé sigui per les mencions legals, per les adreces IP dels qui pengen posts, pels orígens de les informacions i dels continguts publicats en el bloc. L’influència d’un bloc que no s’insereix en la xarxa global és bastant feble i inserir-se en la xarxa implica per força destapar-se una mica. Un anonimat no s’aguanta durant massa temps a internet“.

  Ja tenim, probablement, una nova polèmica servida al Parlament europeu, i el seu departament de premsa demana opinions. Es poden adreçar a:

  web-redactor-es@europarl.europa.eu

  Jo no tinc un criteri encara sobre aquest informe, però he recordat una opinió de Manuel Castells que vaig llegir fa uns mesos, i que em sembla que ve a tomb: “He estat en no sé quantes comissions assessores de governs i institucions internacionals en els darrers quinze anys, i la primera pregunta que sempre ens fan és: com podem controlar Internet? La resposta és sempre la mateixa: no es pot. Pot haver-hi vigilància, però no control“.

  Categories: General, Parlament europeu, Politica europea | 5 Comentaris »

  5 comentaris per “El Parlament europeu i els blocs”

  1. Domènec Pérez Diu:
   June 23rd, 2008 a les 14:23

   la ” britanització ” de la política europea afebleix en bona mesura l’ADN de la pròpia Europa.

   PXQ s’amaga l’esquerra ? Com podem permetre regulacions que dinamiten la construcció social del nostre continent , 65h, Directiva de la ” vergonya” , noves mesures antiterroristes ? Pxq no parlen els nostres representants? Desafecció … allunyamnet de la classe política…euroescepticisme…

   Ara cal que els líders de l’esquerra parlin ! Ara cal que prevalgui l’Ethos polític i no es parapetin entorn de les dictadures de la demòscopia. Ara es demanden iniciatives serioses, pròpies ( no a raser de la dreta) i arriscades. Ara , trobem a falta polítics amb iniciativa en l’esquerra , polítics valents , polítics que no s’amaguin sota catifa de la incertessa i cedeixin a la por mitjançant narcòtics populistes i fàcils.

   Calen respostes i no silencis còmplices.

  2. Joanna Martín L. Diu:
   June 24th, 2008 a les 1:31

   Personalment considero que ja tenim prous numeros, DNI i Permís per conduir, Seguretat Social, comptes bancaris, targetes, numero d’operari en planta,… almenys, ja que tampoc ens podem amagar, que la xarxa continui lliure de “concentració numèrica”, perquè la gent manipularà igualment amb numero o sense.

  3. Elliot.cat Diu:
   October 4th, 2008 a les 14:39

   [...] Obiols (PSC) va escriure al seu blog l’entrada “El Parlament europeu i els blocs” (23 de juny) on comenta l’informe Mikko. Obiols es pregunta sobre les inquietuds de [...]

  4. Eurodiputats catalans opinen sobre la regulació dels blogs | Nervi.cat Diu:
   June 14th, 2012 a les 17:35

   [...] Obiols (PSC) va escriure al seu blog l’entrada “El Parlament europeu i els blocs” (23 de juny) on comenta l’informe Mikko. Obiols es pregunta sobre les inquietuds de [...]

  5. Eurodiputats catalans opinen sobre la regulació dels blogs | Elliot.cat – idees i altres cabòries per Elliot Fernandez Diu:
   July 19th, 2015 a les 11:17

   [...] Obiols (PSC) va escriure al seu blog l’entrada “El Parlament europeu i els blocs” (23 de juny) on comenta l’informe Mikko. Obiols es pregunta sobre les inquietuds de [...]

  Comentaris

  Security Code: