Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Fundar “cooperatives democràtiques”

  Per Raimon Obiols | 30 March, 2010


  Imprimir Imprimir

  Entre les propostes que es van posar en comú en el  plenari de la Causa Comuna del dissabte passat,  n’hi ha algunes que proposen l’impuls, des de la base, d’una xarxa de Consells Cívics de Catalunya Causa Comuna, com “un conjunt de “cooperatives democràtiques“:

  En Pep Molsosa es demana, en un comentari del seu bloc (Causa Comuna: consell, cooperació) “què seran aquests Consells Cívics, qui els liderarà, qui els organitzarà, amb quins objectius concrets, quines funcions i quins mètodes de treball, com s’organitzarà aquesta xarxa de cooperatives democràtiques…”

  A mi em sembla que, si  volem estimular un procés  des de la base, de baix a dalt (i només així te ple sentit la proposta estratègica de Catalunya Causa Comuna),  allò que cal és recolzar-se en les experiències concretes, encara embrionàries però estimulants, dels debats realitzats fins ara per la Causa Comuna, arreu de Catalunya. És a dir que a la doble qüestió de “qui liderarà” i de “qui organitzarà“, hauríem de respondre que el lideratge només pot  ser col·lectiu i que la organització haurà de recolzar també en mètodes  d’”autoconvocatòria” i d’”autoorganització“. Es tracta de donar continuïtat en el temps, amb un mínim d’organització estable, a les iniciatives de debat de la Causa Comuna que han sorgit en el territori amb  formes i  mètodes diversos, els que decideixen els participants en cada localitat o en cada àmbit concret. Es tracta que l’experiència dels uns estimuli les dels altres; de posar-les en comú, sobretot a internet. Es tracta d’anar teixint una xarxa democràtica de base. L’experiència del plenari del dissabte és bastant estimulant: les ganes hi són; la gent  hi és; també la dinàmica de les idees… Jo crec que estem començant una cosa important.

  Categories: Catalunya Causa Comuna, Conferència Oberta | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: