Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  A propòsit de Francesc Baltasar

  Per Raimon Obiols | 4 June, 2008


  Imprimir Imprimir

  No he tingut mai l’ocasió de parlar amb Francesc Baltasar, però llegint la secció de comentaris d’un respectable diari de Catalunya, m’han vingut ganes de solidaritzar-me amb ell, perquè veig que és objecte d’un procés de linxament mediàtic que – és el mínim que es pot dir – té poc de respectable.

  Tots aquests comentaris que reprodueixo a continuació tenen, ultra la qualitat literària (he respectat l’ortografia), l’exquisida bona educació i un no sé si involuntari sentit de l’humor, un altre tret en comú: tots ells, sense excepció, es protegeixen amb un coratjós anonimat.

  Ací teniu la tria de textos escollits:

  €¢ “Quant estan agafats a la poltrona no le deixent a anar per res del mon, els d¨esquerres en perdut vots i en perderant mes. Tots sou iguals“.

  €¢ “No dimiteix per que no li ve de gust; i no es cessat, per que tenen a Montilla agafat per la collonada. ¡Si em cessas trenco el trpartit ¡. I Montilla gira cua. Trist espectacle del President de la nostra nació”.

  €¢ “A tall d’exemple, Cullell. Per cert després es va demostrar la seva inocència, i ningú li va demanar perdó”.

  €¢ “A sobre d’ incompetent és xulo. Si un polític de dretes hagués dit el mateix que ell ja s’ ho hagessin menjat pero aquests exleninistes tenen un estòmac a prova d’ arcades”.

  €¢ “Tè el cervell mès sec que fà un any”.

  €¢ “Baltasar ets un estafador i un inepte. Aquesta colla és passa la democracia pels pebrots. Colla de sangoneres de cervol”.

  €¢ “Colla de pocavergonyes!!!”.

  €¢ “Güeiteu lo xulo que pot ser un perdedor. Els hi donen quatre vots i ja es pensen que son què se jo. . . Baltasar, agafa’t fort a la cadira, malaït inútil!!”.

  €¢ “Aquest ase no dimitirà mai, tot lo que sigui xuclar. . . apa que ha quedat guapo amb aixo del transvasament/captació/reutilitzacio/ministrasvasament. . .”

  €¢ “Llàstima no li fotin un jec d’hosties!”

  €¢ “Cada cop que llegeixo Salvador Sostres a la seva columna de l’Avui, m’adono que la seva fòbia als comunistes i/o socialistes, és més que justificada. Amunt Salvadoret!”

  €¢ “Al fatxenda del baltasar li ha sortit la vena estalinista”.

  €¢ “Com s’ho fan els de IC-V per haver canviat el significat de les seves sigles? Ara són “Ineptes Caradures – Veritablement.”

  €¢ “S’atreveixen a tot, saben que no els trencarem les cames que és el que es mereixerien”.

  €¢ “Collons, quina colla de mamarratxos que hem de soportar, Gràcies Trincapartit!”

  €¢ “Seugeix comunista, segueix, que ho fas de puta mare. Quin putu país de merda que està fotent el Tristpartit!!!”

  Una selecta i bastant repugnant antologia d’injúries i amenaces físiques. L’estil COPE està penetrant a Catalunya, i no és una bona notícia.

  Categories: General, Política catalana, Semblances | 5 Comentaris »

  5 comentaris per “A propòsit de Francesc Baltasar”

  1. José Luis López Bulla Diu:
   June 5th, 2008 a les 14:24

   Dios me libre de justificar a la COPE. Pero es el caso que esa cofradía da por lo menos la cara y a ellos se les puede llevar a los tribunales. A estos comunicantes anónimos con antifaz es imposible llevarles a los tribunales ni pedirles explicaciones. No, permito creer que ese estilo ya estaba aquí. O sea, el contagio es de nuestra propia parroquia. Eso sí amparado por las capuchas y embozos de la clandestinidad. Mis saludos, JL

  2. Raimon Obiols Diu:
   June 5th, 2008 a les 15:06

   Té raó José LuisLópez Bulla. Quan he pensat en un contagi de la COPE, m’he deixat dur institntivament pel moment polític (la campanya contra Rajoy, etc.). De fet, l’estil d’aquests inquisidors amb caputxa-pseudònim és, lamentablement, molt de casa.

  3. Javi Diu:
   June 6th, 2008 a les 17:35

   Hola Raimon,

   Voldria saber quina opinió tens sobre la nova directiva d’immigració que s’ha aprovat aquests darrers dies. Aquí arriben informacions contradictòries i grans titulars que en ocasions no permeten fer un anàlisi acurat del tema.

   Gràcies! Segueixo amb molt d’interès el blog!

  4. Joanna Martín L. Diu:
   June 8th, 2008 a les 22:00

   Quasi ficaria noms i cognoms a alguns d’aquestos coments amb forçades errades ortogràfiques “fetes esprés” (expressió també típica de les meves contrades) fent veure que són de poble, i essent més precisa, pobles de la província de Lleida… però, no cal dir el nom del diari, que és prou evident quin és, ni tampoc cap on decanta…
   Però, vols dir que tot i les amenaces, és mereixen de sortir i que li donis rellevància al teu blog?…
   El diari “es cura amb salut” i la covardia de les injúries anònimes ho diuen tot de les persones que les llancen.

  5. R. Diu:
   June 11th, 2008 a les 13:21

   Això és una notícia relacionada:
   LV.es activa un nuevo sistema de aviso ante comentarios inapropiados

   Barcelona. (Redacción).- La Vanguardia.es, siguiendo con su apuesta de impulsar la participación de los lectores, ha incorporado una nueva funcionalidad que permite a cualquier usuario de la web enviar automáticamente una notificación al equipo responsable de moderación cuando crea que alguno de los comentarios que acompañan a las noticias sea inapropiado o incumpla las normas de participación.

   Desde este momento, y gracias a este mecanismo, cualquier usuario puede advertirnos de un comentario que considere inadecuado y que haya leído bajo una noticia, vídeo, foto o carta. El funcionamiento es tan simple como seleccionar la opción “Notificar comentario inapropiado” que permanece visible junto a cada uno de los comentarios de los usuarios.

   Al notificar un comentario inapropiado, el lector envía un aviso de alerta a la redacción comunicando el motivo por el cual debería ser eliminado dicho comentario, o la causa por la cual considera que merece ser suprimido. Finalmente, el equipo de Moderación de La Vanguardia.es supervisará cada alerta para estimar si los comentarios reportados deben ser suprimidos de forma definitiva.

   Este sistema supone una nueva posibilidad de participación que se añade a las otras muchas impulsadas hasta ahora por La Vanguardia.es y que se pueden seguir en la sección El lector opina.

  Comentaris

  Security Code: