- Notes de Brussel·les - http://www.noucicle.org/obiols -

Primer de Maig

Posted By Raimon Obiols On 30 April 2008 @ 8:40 In Amèrica Llatina,General,Socialisme,Treball | 1 Comment

Rosa Altagracia Fuentes, Secretària General de la Confederación de Trabajadores de Honduras (CTH), la líder sindical Virginia García i el conductor Juan Bautista Gálvez, van ser assassinats la matinada del passat 24 d´abril, a l´alçada del pont La Marimba entre la carretera d´ El Progreso i San Pedro Sula. Els mataren sis homes armats, amb els rostres coberts per passamuntanyes.

Altagracia rebé 16 trets. Era la secretària general d´una de les organitzacions hondurenyes afiliades a la [1] Confederació Sindical Internacional. Havia participat com a tal en la conferència que la CSI celebrà el passat gener contra la impunitat a Guatemala, i en el congrés de fundació de la Confederación Sindical de Trabajadores/as de las Américas (CSA) el passat mes de març a Panamà.

Diuen que el Primer de Maig s’ha convertit en una “jornada festiva“, intrascendent…


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Primer de Maig"

#1 Comment By lluis gamell On 2 May 2008 @ 20:29

Fa dos anys vaig estar dos mesos a Hondures per feina. Vaig conèixer Tegicigalpa i San Pedro Sula. La vida en aquell pais és molt difícil. Les anteriors eleccions van suposar un decantament ( encara més) cap a una dreta populista i que no té reparos en utilitzar la violència i la corrupció com instruments per mantenir el poder. Deixan amplies zones del pais sense controlar i allí la llei del més fort és la que impera. La única solució és donar suport a la part de la societat civil que busca espais de llibertat on la lógica de la violència es descarti.


Article printed from Notes de Brussel·les: http://www.noucicle.org/obiols

URL to article: http://www.noucicle.org/obiols/?p=267

URLs in this post:
[1] Confederació Sindical Internacional: http://www.ituc-csi.org/spip.php?rubrique1&lang=es