Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Primer de Maig

  Per Raimon Obiols | 30 April, 2008


  Imprimir Imprimir

  Rosa Altagracia Fuentes, Secretària General de la Confederación de Trabajadores de Honduras (CTH), la líder sindical Virginia García i el conductor Juan Bautista Gálvez, van ser assassinats la matinada del passat 24 d´abril, a l´alçada del pont La Marimba entre la carretera d´ El Progreso i San Pedro Sula. Els mataren sis homes armats, amb els rostres coberts per passamuntanyes.

  Altagracia rebé 16 trets. Era la secretària general d´una de les organitzacions hondurenyes afiliades a la Confederació Sindical Internacional. Havia participat com a tal en la conferència que la CSI celebrà el passat gener contra la impunitat a Guatemala, i en el congrés de fundació de la Confederación Sindical de Trabajadores/as de las Américas (CSA) el passat mes de març a Panamà.

  Diuen que el Primer de Maig s’ha convertit en una “jornada festiva“, intrascendent…

  Categories: Amèrica Llatina, General, Socialisme, Treball | 1 Comentari »

  Un comentari per “Primer de Maig”

  1. lluis gamell Diu:
   May 2nd, 2008 a les 20:29

   Fa dos anys vaig estar dos mesos a Hondures per feina. Vaig conèixer Tegicigalpa i San Pedro Sula. La vida en aquell pais és molt difícil. Les anteriors eleccions van suposar un decantament ( encara més) cap a una dreta populista i que no té reparos en utilitzar la violència i la corrupció com instruments per mantenir el poder. Deixan amplies zones del pais sense controlar i allí la llei del més fort és la que impera. La única solució és donar suport a la part de la societat civil que busca espais de llibertat on la lógica de la violència es descarti.

  Comentaris

  Security Code: