Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Tornen?

  Per Raimon Obiols | 29 April, 2008


  Imprimir Imprimir

  Quan Roberto Rossellini preparava la filmació de Roma cittàperta, li proposà l’actor Aldo Fabrizi que interpretés el paper d’un capellà afusellat pels nazis en les hores confuses de l’alliberament de la ciutat. Abans de signar el contracte, diuen que Fabrizi expressà un últim dubte: “I si tornen?“.

  És una pregunta que ara es deuen estar fent bastants ciutadans i ciutadanes de la ciutat eterna.

  En efecte: el nou alcalde, Gianni Alemanno, prové del MSI, el partit neofeixista que és a l’orígen de la Alleanza Nazionale de Fini, l’aliat de Berlusconi. Ara ha vençut clarament a Francesco Rutelli, el candidat del Partito Democratico liderat per Walter Veltroni .

  Les derrotes electorals són amargues, encara que poden ensenyar més que les victòries. També poden ser perilloses, quan s’entra en l’espiral dels retrets i de la recerca de responsables. Ara aquest risc de crisi i confrontació molt elevat al Partito Democratico, de creació recent. Els seus resultats a les darreres eleccions legislatives i ara a les locals, fan témer un ball de bastons. A Roma, la situació encara més difícil perquè el candidat del PD per a presidir la província, Nicola Zingaretti, ha obtingut, a la ciutat, 60.000 vots més que Rutelli.

  En tot cas, el popolino romào perd l’humor: “Veltroni santo subito“, es llegia ahir en una pancarta penjada prop del Campidoglio.

  P.S. Vaig publicar al diari on-line de Nou Cicle un article sobre “La questione del Partito Democratico” que potser ara interessarà algú també en aquest bloc, un comentari sobre les recents eleccions italianes.

  Categories: General, Politica europea, Socialisme | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: