Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  PS francès: la nova Declaració de principis

  Per Raimon Obiols | 22 April, 2008


  Imprimir Imprimir

  Res d’envolades lí­riques sinó frases curtes, en les que cada paraula ha estat acuradament sospesada“: així­ descriu Le Monde la nova Declaració de principis del partit socialista francès, que substituirà la de 1990. És, efectivament, un document molt pensat, que ha preparat una comissió presidida per Alain Bergounioux. Aquí­ trobareu el text íntegre, en francès. Em sembla un bon paper, encara que algunes temàtiques resten clarament minusvalorades. El cas més sorprenent : la condició de la dona i la igualtat de gènere, que mereixen un sola frase, concisa i ambigua: “(El PS) fa de la paritat entre els homes i les dones un principi” (i què més?, ens podem demanar).

  El PS es presenta avui com el gran partit dels assalariats i de tots aquells que no renuncien a introduir una mica de raó a l’economia i de justí­cia a la societat“, diu l’editorial d’avui de Le Monde, que conclou dient que els dirigents haurien de treure les conseqüències d’aquesta voluntat comú i superar les polèmiques entre els corrents interns.

  Tradueixo alguns fragments de la Declaració:

  Categories: General, Politica europea, Socialisme, Treball | 1 Comentari »

  Un comentari per “PS francès: la nova Declaració de principis”

  1. Enric Benages Diu:
   April 24th, 2008 a les 11:34

   Força interessant la “Déclaration de Principes” del PSF i constatar com l’aspecte Medi Ambient apareix sovint en els diversos articles de la Declaració, resposta evident a la presa de consciència sobre aquest tema.

   Em sembla especialment rellevant el que dediquin un article a la laicitat ( Art. 12 ). Aqui també en parlem… però els nostres càrrecs elegits continuen assistint a misses i processons. Com a ciutadans i en privat hi tenen tot el dret, però en funció del seu carrec públic, cap.
   .

  Comentaris

  Security Code: