Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  El nét del professor Tornassol, al Parlament europeu

  Per Raimon Obiols | 13 April, 2008


  Imprimir Imprimir

  En el Parlament europeu passen cada dia coses interessants. La setmana passada, sense anar més lluny, va venir el nét del professor Silvestre Tornassol a explicar el seu projecte de donar la volta al món en un avió impulsat per energia solar.

  Bé, de fet, no era exactament el nét del professor Tornassol, sinó del personatge real en el que s´inspirà Hergé: el suís Auguste Antoine Piccard (1884 €“1962), físic, inventor i explorador. Un mític personatge que, en una càpsula pressuritzada penjada d´un globus, ascendí cel amunt fins els 15.971 m. d´alçada el 1932, i que el 1953 baixà a una profunditat oceànica de €“ 3.150 m. dins d´un batiscaf, l’enginy submarí que inventà el 1937.

  Ara el seu nét, Bertrand Piccard, ha vingut al Parlament europeu a explicar el seu projecte Solar Impulse. Em va saber greu no poder-lo escoltar: és un projecte fantàstic, del que ja vaig parlar en aquest bloc.

  Categories: General, Medi ambient, Parlament europeu | 1 Comentari »

  Un comentari per “El nét del professor Tornassol, al Parlament europeu”

  1. El Solar Impulse s’ha enlairat | Notes de Brussel·les Diu:
   April 14th, 2010 a les 16:44

   [...] Solar Impulse, que em fascina:  ??ni atronar con motores los laberintos del aire? i  El n?del professor Tornassol, al Parlament europeu . ? un avi??e s’enlaira i aterra amb energia solar. Constru?per Bertrand Piccard (el [...]

  Comentaris

  Security Code: