- Notes de Brussel·les - http://www.noucicle.org/obiols -

“Una idea de Catalunya”

Posted By Raimon Obiols On 17 February 2008 @ 11:11 In Convenció pel Futur,General,Política catalana,Socialisme | 4 Comments

El passat divendres, dia 15 de febrer, es presentà a la Casa del Llibre de Barcelona, el primer dels volums col·lectius que sorgeixen dels debats de la [1] Convenció pel futur. És el llibre “Una idea de Catalunya“, editat per Pagès Editors, que inaugura amb ells una nova col·lecció que té per títol “Els anys que vénen“.

Una idea de Catalunya” s´obre amb un text introductori de Jordi Font (des del meu punt de vista, un escrit excepcional, que quedarà com un text de referència). Hi ha, després, les aportacions de Josep Maria à lvarez, Xavier Arbós, Maria Badia, Jaume Bellmunt, Josep Vicent Boira, Pia Bosch, Albert Branchadell, Miquel Caminal, Antoni Castells, Antoni Comín, Lluís Maria de Puig, Joan Fuster Sobrepere, Manuel Gómez-Acosta, Miquel Iceta, José-Luis López Bulla, Ernest Maragall, Enric Marín, Josep Lluís Martín, Ferran Mascarell, Isidre Molas, Raimon Obiols, Ferran Requejo, Jordi Sánchez i Lídia Santos.

Ens vam proposar, a la Convenció pel futur, obrir debats significatius i, en general, contribuir a generar “intel·ligència col·lectiva” en el camp de les esquerres de Catalunya. El llibre “Una idea de Catalunya” és un primer resultat dels debats de la Convenció, que ens omple de satisfacció, perquè és un bon llibre, en uns moments ens els que (en l´àmbit polític) abunden [2] els llibrets i els llibrots.

La Casa del Llibre es va fer petita a causa de la quantitat de gent que va assistir a la presentació. Està passant quelcom d´interessant a Catalunya: d´una banda, hi ha un cansament visible davant la política espectacle; de l´altra, hi ha un represa considerable de l´interés per les qüestions polítiques de fons, i unes noves ganes d´acció en els sectors progressistes i socialistes (ja hi ha una trentena de demandes de presentació del llibre, en llibreries d´ arreu de Catalunya).

  • Una idea de Catalunya, Pagès Editors, 2008, 20 euros.
  • [3] Pia Bosch ha escrit una bona crònica de la presentació


4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "“Una idea de Catalunya”"

#1 Comment By Joanna Martín L. On 19 February 2008 @ 17:59

Em quedo amb dues frases “contribuir a generar intel·ligència col·lectiva” i “Està passant quelcom interessant a Catalunya”.
Crec que no m’equivoco al fer l’afirmació que els que acostumen a pensar amb els altres, amb aplicar els seus coneixements pel profit dels altres, sempre són intel·lectuals d’ideals d’esquerres; malgrat els estudis, llibres i cursos sempre estiguin més a l’abast de qui més diners i temps té.
Sort en té el poble de tenir al seny i als pensadors del seu cantó, que faríem si tots estiguessin del cantó del capital?…
Faré tot el que estigui al meu abast i amb els meus coneixements per contribuir a difondre “intel·ligència” i fer que a Catalunya continuï passant quelcom interessant per tots, sense cap discriminació.
De segur que molts que no “sabem” amb aquest llibre disposem d’uns bons arguments per començar a dialogar i debatre. Gracies a tots per compartir.
Com amb persona no vaig poder, molt agraïda per la signatura amb dedicatòria al llibre.

#2 Pingback By Dos nous llibres de la Convenció | Notes de Brussel·les On 30 June 2008 @ 7:01

[...] sortits dels debats de la Convenció pel Futur, i editats per Pagès editors. El primer va ser “Una idea de Catalunya“, un conjunt de textos d’una vintena d’autors, sobre el catalanisme del futur, precedit [...]

#3 Pingback By Causa Comuna, Casa Gran | Notes de Brussel·les On 19 January 2009 @ 9:45

[...] la Convenció n’ha produït unes quantes més (vegi’s, per exemple,  el llibre “Una idea de Catalunya“, de Pagès [...]

#4 Pingback By Causa Común, Casa Gran | Notas de Bruselas On 19 January 2009 @ 20:26

[...] del catalanismo, etc.), la Convenció ha producido unas cuantas más (véase, por ejemplo, el libro “Una idea de Catalunya“, de Pagés [...]


Article printed from Notes de Brussel·les: http://www.noucicle.org/obiols

URL to article: http://www.noucicle.org/obiols/?p=221

URLs in this post:
[1] Convenció pel futur: http://www.convenciopelfutur.org/blog/
[2] els llibrets i els llibrots: http://www.noucicle.org/obiols../../../../../?p=182
[3] Pia Bosch: http://www.piabosch.cat/2008/02/16/una-idea-de-catalunya/