Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Pakistan: moments perillosos

  Per Raimon Obiols | 6 November, 2007


  Imprimir Imprimir

  Seria meravellós que el món fos la suma de les situacions nacionals tal com sovint les descriuen els ambaixadors dels respectius països. Avui, a la subcomissió de drets humans del parlament europeu, hem tingut una discussió amb l´ambaixador del Pakistan. És un diplomàtic completament panglossià: tot va bé en el millor dels Pakistans possibles. Fins i tot feia broma.

  Però la situació en aquell país no està per a bromes. El ministre britànic d´afers exteriors, David Miliband, acaba de dir que “les potències mundials” eren de l´opinió que Musharraf havia de deixar el seu càrrec de cap de l´exèrcit, que s´havien d´organitzar les eleccions tal com era previst (el gener), que s´havien d´alliberar els opositors i que s´havíen d´aixecar les restriccions a la llibertat de premsa. Milliband ha afegit: “No vull ocultar la gravetat de la situació, la seva importància i el fet que es tracta d´un moment decisiu per Pakistan i el seu lideratge. Crec que tot el món està observant com es restableix la transició a la democràcia, que és tan important per la nostra seguretat i estabilitat com per la pròpia seguretat i estabilitat de Pakistan“. Està bé, però el problema és que la capacitat d´incidència de “les potències mundials” sobre la situació pakistanesa és relativa: Musharraf és un aliat clau de l´administració Bush en la seva “guerra contra el terrorisme” (i disposa d´una trentena d´armes nuclears).

  El panorama és d´una enorme confusió. El primer ministre, Shaukat Aziz, diu que el govern vol mantenir la data prevista de les eleccions, a mitjans de gener, però en el país es manté l´estat d´emergència, només pot emetre la televisiò oficial, i es parla de milers de detinguts. No m´agradaria tenir raó, però em sembla que podem estar davant d´un nou capítol, particularment greu, de l´onada de desestabilitzaciò sense control que ha anat desfermant la “guerra contra el terrorisme” de l´administració Bush.

  Categories: General, Món, Parlament europeu | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: