Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  CCOO i UGT proposen un Primer de Maig mundial

  Per Raimon Obiols | 30 April, 2007


  Imprimir Imprimir

  La proposta de CCOO i UGT de Catalunya de proposar que el Primer de Maig de l´any que vé es faci una mobilització de treballadors a escala mundial , a favor dels objectius del mil·lenni: contra l’explotació infantil, i pel treball digne i el respecte de les llibertats sindicals a tot el món“, em sembla esplèndida. El dia internacional del treball se celebra a tot el món, però agafa sovint un aire rememoratiu o simplement festiu. Si entenc bé la proposta de CCOO i UGT, es tracta de donar al Primer de Maig una projecció reivindicativa de futur i una dimensió de progrés global, adequant-lo als problemes i reptes comuns que la globalització planteja al món del treball.

  Vivim en temps de globalització accelerada i els treballadors i treballadores de tot el món s´han de plantejar conjuntament els seus objectius, els seus mètodes de lluita i les seves organitzacions. Són la gran majoria del planeta, encara que alguns s´entestin, en les nostres societats pròsperes, a parlar dels obrers com si es tractés de “coses del passat“.

  Una cosa és la superació del cicle fordista i les mutacions produïdes en el món del treball; i una altra, ben distinta i que cal tenir sempre present, és que la condició assalariada és la d´una gran majoria de la nostra societat (joves precaris inclosos) i està creixent espectacularment arreu del món.

  Va ser una gran notícia la constitució, a Viena, el novembre de 2006, de la Confederació Sindical Internacional, que unint confederacions anteriors, s´ha convertit en la gran organització mundial dels treballadors i treballadores. Tant de bò la idea de les organitzacions d´Àlvarez i Coscubiela hi tingui l´acollida que mereix.

  Categories: General, Món, Política catalana | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: