Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Causa Comuna: El PSC vol 75.000 persones per bastir el nou discurs progressista

  Per Raimon Obiols | 29 January, 2009


  Imprimir Imprimir

  El diari Avui del 29 de gener publica la següent crònica, signada per Mayka Fernández:

  El PSC planteja una Conferència Oberta d’afirmació catalanista i en contra del pessimisme per construir el nou discurs progressista | Busca acostar-se a una franja de població molt informada i recelosa dels partits.

  El PSC s’ha marcat com a objectiu que unes 75.000 persones participin en la Conferència Oberta que prepara per a aquest any l’eurodiputat Raimon Obiols, un conjunt de debats que es desplegaran durant nou mesos, a partir de l’abril, per tot el territori. Els socialistes pretenen mobilitzar al voltant d’un 1% de la població.

  Davant la desafecció que va guanyant terreny entre la ciutadania, CiU i PSC miren de posar en escena noves fórmules transversals d’obertura a la societat i de construcció d’un projecte més ampli i cohesionat. El líder de la federació nacionalista, Artur Mas, amb la seva Casa Gran. La formació de Montilla amb la seva Conferència Oberta, que tindrà com a lema Catalunya, causa comuna. Aquesta darrera pretén ser una gran consulta col·lectiva, una conversa del món social, polític, cultural i econòmic de Catalunya amb els socialistes. El PSC defuig les comparacions amb el projecte de Mas, que troben electoralista, i vol evitar els grans fixatges: fer llistats d’intel·lectuals. Opta per fórmules més capil·lars i participatives. Múltiples actes a tot el territori per arribar a molta gent i intentar recuperar el gust pel debat polític avançant en el catalanisme d’esquerres.

  Els debats es plantejaran sobre tres grans àmbits. En el primer es farà diagnosi sobre els problemes, reptes i oportunitats que té Catalunya. El segon versarà sobre el debat de les idees en la situació de crisi i de canvis a Catalunya i al món, del neoliberalisme a les polítiques progressistes. El tercer, sobre avaluació de bones pràctiques i concreció de projectes de futur. D’aquests eixos, es prepararan tres documents de sortida. Un think tank, anomenat La Fàbrica prepararà textos i programes. La Causa Comuna serà present a internet. Aquesta difusió es complementarà amb un ample conjunt d’actes públics. D’aquí a l’abril, s’estan preparant els equips i els textos.

  Els socialistes, que pretenen aparcar enfocaments partidistes, evitaran llargues conferències i opten per microdebats de 25 o 30 persones, en els quals es farà una petita intervenció per donar pas a preguntes entre els assistents, i actes mitjans amb centenars de persones utilitzant esquemes similars. Als assistents se’ls facilitarà prèviament documentació per preparar el debat. El gruix d’aquestes convocatòries es farà a partir de l’abril. A l’octubre es preveu un acte més multitudinari, com a primera gran sessió de la Conferència i un segon per al desembre, com a cloenda. Els actes territorials es complementaran amb debats per sectors.

  El PSC pretén arribar a una part important de la població molt informada, d’una manera especial a joves professionals, que temen una eventual instrumentalització dels partits i estan malhumorats pel pessimisme i frustració que, segons aquesta formació, es promou des d’altres esferes polítiques. El partit de Montilla veu en la Conferència una ocasió per construir sòlidament el nou discurs de la majoria de progrés i eixamplar la majoria electoral de l’Entesa. Consideren que per a Catalunya seria contraproduent caure en una obsessió identitària.

  Les claus de la Causa Comuna

  La Fàbrica : Té una funció mixta de think tank i d’equip de comunicació. Establirà els elements d’estratègia i discurs, redactarà els documnets de partida i altres textos. També s’encarregarà de preparar la imatge de la Conferència i els impactes mediàtics.

  La Xarxa: La Causa Comuna disposarà d’una plataforma a Internet amb webs, blocs, grups socials i converses. El repte que tindrà és preparar debats atractius i converses i agregar grups d’amics a la xarxa.

  El Moviment: Debats ciutadans en el territori i en àmbits socials, professionals i sectorials. La cúpula del PSC demanarà la implicació de la militància en l’organització dels actes.

  Categories: Conferència Oberta, Política catalana, Socialisme | 3 Comentaris »

  3 comentaris per “Causa Comuna: El PSC vol 75.000 persones per bastir el nou discurs progressista”

  1. Pratxanda Diu:
   January 30th, 2009 a les 1:33

   Una pregunta que no té res a veure amb el post… Repetireu com a eurodiputat del PSC en aquestes propoeres eleccions europees?

   Atentament

  2. Raimon Obiols Diu:
   January 30th, 2009 a les 5:05

   La veritat és que encara no ho sé. El PSC decidirà en el seu moment, i jo m’ho estic pensant.

  3. Jordi Solà Diu:
   February 26th, 2009 a les 11:27

   Benvolgut Raimon,

   Voldria ser la persona 75.001 d’aquesta conferència. Com hi puc participar?

   Gràcies
   Jordi
   Tremp

  Comentaris

  Security Code: