Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  La nostra força

  Per Raimon Obiols | 27 January, 2009


  Imprimir Imprimir

  En un país dominat per la tonteria, la mediocritat i la imbecilitat polítiques, mediàtiques i personals, cada dia es converteix en un autèntic… dia de fúria!“. Llegeixo aquest text de presentació a la capçalera d’un bloc “sobiranista“, i em demano què escriuria aquest ciutadà posseït de furor si, en comptes de fer-ho des de Barcelona o d’alguna altra població de Catalunya, ho fés des de Nàpols, Atenes, Beirut, El Caire o alguna altra capital de la conca mediterrània. No m’ho puc ni arribar a imaginar.

  Hi ha gent que intenta crear a Catalunya una atmosfera de fúria i frustració. No ens hauria de tranquilitzar el fet que siguin quatre gats. Primer, perquè no és ben bé així: el principal partit de l’oposició s’està abonant a aquesta línia, d’una manera profundament inquietant. I segon, perquè, en una situació de greu crisi econòmica, el missatge de la desesperació, el resentiment i la por cau sempre en terreny adobat. O és que nosaltres estem, per catalans, exempts del populisme, de l’encadenament catastròfic de les confrontacions i divisions?

  Jo crec que cal exigir a tots els sectors responsables del país un esforç de contenció i mesura, que eviti les confrontacions maximalistes, les violències dialèctiques, les profecies apocalíptiques (“el català s’està convertint en un dialecte del castellà“!) i, sobretot, l’ús del rumor interessat i de la mentida.

  Exagero? No ho crec. Ara, els mateixos que en el seu moment feien córrer que l’alcalde Maragall era un “borratxo“, fan circular que els socialistes es proposen – ni més ni menys! – canviar l’himne nacional. Els socialistes, que féren aprovar per unanimitat al Parlament que els Segadors fós, per llei, l’himne nacional de Catalunya! “Amb aquesta llei“, va dir aleshores Oriol Martorell, diputat socialista, des de la tribuna de l´hemicicle, “es formalitza la lliure i centenària decisió del poble de Catalunya que, des dels diversos camps del catalanisme, ha assumit “Els segadors” com l´himne nacional català“.

  Cal recordar avui aquestes paraules, no sols per desmentir un rumor sòrdid, sinó perquè avui cal parar una especial cura a l’expressió “els diversos camps del catalanisme“, que es refereix a allò que ha estat i ha de ser sempre la nostra força com a nació.

  No és tolerable que, per un eventual plat de llenties electorals, aquesta força plural sigui posada en risc.

  Categories: Amèrica Llatina, General, Política catalana, Política espanyola | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: