Nou Cicle

Una obra de govern formidable

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Aquesta setmana el govern de la Generalitat ha publicat un document titulat “Compliment del Pla de Govern” realment significatiu, que resumeix les principals realitzacions de la legislatura 2006-2010. La feina realitzada és extraordinària. Mai, en la història de Catalunya moderna, s’havia produït una obra de govern de tanta envergadura, tan exhaustiva, i de tanta transcendència per la realitat social i política del país.

Aquesta realitat -una obra de govern formidable- va ser glosada pel president Montilla en l’acte de dilluns, de signatura de la convocatòria d’eleccions al Parlament pel proper 28 de novembre. Deia: “el govern d’Entesa ha estat el govern més transformador i proper que ha tingut mai Catalunya”.

Des dels àmbits de la dreta nacionalista, i de la premsa conservadora -els pim-pam-pum de bona part de la premsa madrilenya i els barrocs anàlisis de la Vanguàrdia (ara no “española”) -de vegades disquisicions, de vegades pures mentides-, que li són afins, s’intenta la menysvaloració d’aquesta ingent obra de govern. Sembla que els molesti. Però la veritable realitat és que mai un govern de la Generalitat ha aconseguit tantes coses en tan poc temps. Aquesta realitat queda per a la història del país com incontrovertible.

El document publicat il.lustra les realitzacions de govern que es corresponen  amb la voluntat de “millorar les condicions de vida de les persones que viuen a Catalunya, preparar el país pel futur en el marc complex d’una economia i d’un món globalitzat i governar amb l’exigència, el diàleg, la concertació i l’acord com a marca d’estil”. Reiterava el president: “la meva actuació com a president i l’acció que ha desplegat el Govern en conjunt, l’hem planificat i dut a terme, tenint al cap en tot moment tres idees bàsiques: la gent, el país i el bon govern”.

 

Els eixos del document:

Compliment del Pla de Govern. Sumari i presentació

Desplegament de l’Estatut

Reforçar de l’Estat del Benestar

Increment de la qualitat democràtica

Transformació de l’economia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: