Nou Cicle

Un document vincula l´exdiputat de CiU Jaume Camps amb pagaments de Ferrovial

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

L’històric exdiputat de CiU Jaume Camps apareix citat en una nota manuscrita relacionada amb un pagament de la constructora Ferrovial en una carpeta amb nova documentació trobada al Palau de la Música, que conté a més una desena d’expedients sobre concursos d’obra pública de l’any 2003.
Aquesta documentació va ser aportada al jutjat que investiga el desviament de fons del Palau de la Música i a la comissió d’investigació del Parlament per l’actual director de l’entitat cultural, Joan Llinares. En la carta en la qual adjunta aquests documents, el director del Consorci del Palau de la Música informa que, com a resultat de la nova documentació trobada en la reorganització dels arxius de l’antiga presidència de l’entitat, s’ha trobat una carpeta que porta per títol “Jaume Camps. Dilluns 24/3 a les 11”.
Llinares va aportar també una còpia de l’agenda de Fèlix Millet corresponent a la setmana del 24 al 29 de març del 2003, en què figura una cita per a les 11.00 hores de dilluns amb “J.Camps”.
La carpeta aportada per la nova direcció del Palau s’obre amb un document, sense encapçalament ni data, en què figuren una sèrie de quantitats mecanografiades i en què es perfila part d’un paper, adjuntat amb un clip, en què apareix manuscrit el nom, aquesta vegada complet, de Jaume Camps, juntament amb dues indicacions: “pagament 105.000 m. Ferrovial” i “autopista”.
Concretament, les xifres mecanografiades que apareixen en el document es desglossen així: “105.000.000 euros” (i el seu equivalent en pessetes), “el 4%= 4.200.000 euros” (i el seu equivalent en pessetes) i “FOC (que podria correspondre a Fundació Orfeó Català) 1,5%= 1.575.000” (i el seu equivalent en pessetes).
Precisament, aquests percentatges coincideixen amb els anotats en altres arxius trobats al Palau de la Música, ja inclosos en la causa, que al·ludeixen al pagament de presumptes comissions del 4% per part de Ferrovial per obres públiques adjudicades per la Generalitat, de les quals un 2,5% anirien a parar a CDC i 1,5% al Palau, segons dedueix el tripartit dels documents aportats.
Al costat d’aquest document, la carpeta trobada al Palau conté una desena d’expedients relacionats amb concursos d’adjudicació d’obres en carreteres i projectes de reg, a tots els quals va ser aspirant la constructora Ferrovial, al costat de les principals empreses del sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: