Portada

Tan sols el 8,1% dels membres de consells d’administració són dones

abotinLa catedràtica de la Universitat Complutense Cecilia Castaño va presentar ahir una enquesta que demostra que els directius tenen més càrregues familiars que les dones en la seva mateixa situació. «El secret», segons Castaño, consisteix en el fet que un 49% tenen parella que no treballa a temps complet, davant de l’11% en el cas de les dones.
Mentre que en l’àmbit polític la llei d’igualtat sí que està donant els seus fruits, en l’empresa privada el lideratge femení avança molt més lentament. El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Julio Segura, va revelar ahir, en una jornada dedicada precisament a analitzar la presència de dones en els càrrecs directius, que tan sols el 8,1% dels membres dels consells d’administració són dones.
La situació ha millorat respecte al 2005, quan només n’hi havia un 5,6%, però «com que es parteix d’una situació inicial molt pobra –va subratllar Segura–, (les dades) no són especialment demostratives d’una tendència a l’acceleració». Es va felicitar, no obstant, que s’ha constatat un grau de millora «apreciable» en les societats més grans. De fet, l’any passat, per primera vegada, el percentatge de conselleres de l’Ibex va superar el de la resta d’empreses cotitzades. I la quantia de societats del selectiu amb dones als consells d’administració va passar del 37% el 2005 al 53,7% el 2008. A més, mentre que l’any passat la quarta part de les empreses de l’Ibex no comptaven amb cap consellera, en el conjunt de cotitzades aquesta proporció s’aproximava a la meitat.

Tipologia de les conselleres
En total, hi havia 138 conselleres, de les quals només el 3% encapçalaven algun consell, i entre elles la cara més visible és la d’Ana Patricia Botín, presidenta de Banesto. Segura va incidir, a més, que el temps ha jugat en contra de les conselleres executives i dominicals (s’ha reduït el seu pes del 17% al 8% i del 59% al 49%, respectivament) en favor de les independents, que han crescut del 22% al 39% en tres anys. Per ell, aquesta evolució no és positiva i reflecteix, probablement, «l’escàs pes de les dones en càrrecs executius». Segons les dades de l’Enquesta de Població Activa, només un 33% dels càrrecs directius en tot tipus d’empreses, també les públiques, estan en mans de dones, només 1,8 punts més que fa 10 anys.
En les jornades en què Segura va difondre les dades, la ministra d’Igualtat, Bibiana Aído, es va fer ressò de diversos estudis que demostren que «les empreses que incorporen dones en els àmbits de decisió milloren resultats i beneficis». Per exemple, segons l’organització Catalyst (líder mundial en recerca i assessoria per a la igualtat), un 42% de les companyies obtenen més rendibilitat en les vendes. «La discriminació és un mal negoci», va concloure la ministra.
No obstant, Segura va llançar un inusual atac a aquest tipus d’estudis: «Molts d’aquests estudis utilitzen tècniques simples de regressió». Per això, va animar el Govern perquè, una vegada recorreguda l’etapa d’anàlisi inicial, estudiï quin tipus de mesures poden ser més eficaces per
augmentar la quota de poder femenina.
Segura va carregar també contra la forma en què els partits gestionen la imposició de quotes perquè en àmbits com el Senat «no ofereix els resultats esperats». El president de la CNMV va explicar que un estudi demostra que els partits escullen dones amb cognoms del final de l’alfabet en circumscripcions en què només pot obtenir un escó, ja que els votants solen elegir el primer d’una llista ordenada alfabèticament. Per evitar discriminacions, va apuntar, seria millor que s’ordenin aleatòriament. «Pot passar que certes mesures amb atractiu mediàtic acabin donant resultats inapreciables», va assenyalar sota l’atenta mirada de la titular d’Igualtat.

El Periódico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Llegeix també
Close
Back to top button