Espai socialistaPortada

Sigmar Gabriel i Andrea Nahles: La renovació del Partit socialdemòcrata alemany

Gabriel_Nahles_D_940919gSigmar Gabriel ha estat elegit  nou president del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD) amb el suport del 94,2% dels delegats  reunits en el congrés del partit, a Dresden.

Referint-se a la desfeta electoral del 27 de setembre, en la que el partit només va obtenir  un 23% dels vots, Gabriel va dir: «Hem patit una derrota històrica just en un moment que demana a crits solucions socialdemòcrates.Hem de prendre’ns temps per reflexionar sobre les raons que han portat tants alemanys a pensar que nosaltres no disposem d’aquestes solucions».

En un discurs de més d’una hora i mitja, Gabriel va fer una dura autocrítica i va cridar el partit a retrobar-se amb la societat.

El nou líder va advertir del «nou fantasma que recorre Europa: el fantasma del centre: la CDU i els liberals volen convèncer la gent que són la coalició del centre. Però el centre no ha sigut mai un lloc polític fix. Hem de fer que el centre torni a ser d’esquerres».  Gabriel, de 50 anys, ex ministre de medi ambient, és un dels representants de l’ala renovadora del partit.

La nova secretària general,  Andrea Nahles, és representant de l’ala  esquerrana. A la cúpula, a més, s’han envoltat d’altres membres de l’ala esquerra del partit com ara l’alcalde de Berlín, Klaus Wowereit, que ocuparà una de les vicepresidències de l’SPD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button