Nou Cicle

S’allunya el cara a cara Montilla-Mas

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

El PSC va acusar ahir CiU de trencar «unilateralment» les negociacions entre les dues forces per pactar dos debats cara a cara entre el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, José Montilla, i el líder dels nacionalistes, Artur Mas. El partit socialista va emetre un comunicat amb un títol il·lustratiu: «El PSC constata la nul·la voluntat per part de CiU de realitzar debats cara a cara». En el text, els socialistes es recolzen en unes declaracions del número dos de CDC, Felip Puig, per afirmarque la federació nacionalista «ha trencat unilateralment una norma acceptada conjuntament pels negociadors de no fer comentaris tècnics, valoracions polítiques ni filtracions sobre els aspectes de la negociació mentre no hagués finalitzat».

Puig havia acusat Montilla d’«insultar la intel·ligència» dels electors i els castellanoparlants per proposar un cara a cara en castellà, amb el qual, a judici del secretari general adjunt de CDC, buscava «excitar artificialment» la campanya amb «un atac a la convivència lingüística i social» que perseguia «una fractura social del país».

RUPTURA DE LES NORMES / El comunicat del PSC adverteix que les declaracions de Puig «arriben abans d’una nova reunió que ja estava prevista i són una declaració unilateral de ruptura de les normes acceptades i de la voluntat d’arribar a un acord». El text acusa els nacionalistes de no voler combatre l’abstenció informant els votants mitjançant els debats i també -però ja a toro passat- desvela un requisit que, segons el PSC, volien imposar els nacionalistes: «Rebutgem el que els negociadors de CiU pretenien, com a condició prèvia: no fer el debat a sis amb la resta de caps de llista. És una pretensió que va contra la nostra tradició electoral i que permet contrastar les proposta de tots els grups amb representació parlamentària. El president estava disposat a fer els dos debats [cara a cara] i també el debat a sis»

«COLLBONI VOLIA FER-LO» / El director de campanya de Mas, David Madí, no va trigar a replicar a l’escrit del PSC. Va assegurar que els socialistes «s’aferren a una excusa» per tancar la porta als debats cara a cara: «Poques ganes devien tenir que es fessin. No és bo per a la democràcia». Va assegurar que la negociació anava per bon camí i que estava en una fase inicial. Aquesta setmana estava prevista una reunió. Ahir el PSC va comunicar a CiU que no se celebrarà.

La mà dreta de Mas va afirmar que les declaracions de Puig no poden servir de pretext per a la ruptura i va afegir que en la seva opinió el director de campanya del PSC, Jaume Collboni, volia els debats però el seu partit, no tant.

El Periódico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: