Espai socialistaPortada

Rory Geraghty: Una carta als meus companys caiguts

utoyaAls meus companys caiguts,

Han passat tres anys des que us vam perdre en un acte d’extrema brutalitat i de violència malèvola. Al juliol de 2011, vam veure amb horror com vau ser abatuts a trets en una illa aïllada per un home tan ple d’odi que li semblava acceptable participar en un assassinat en massa.

Aquest atac va ser impulsat per l’animositat verinosa cap a les mateixes idees que defensem en tot moviment obrer. Vau ser l’objectiu perquè creieu en la justícia social, la igualtat i el multiculturalisme. Això no va ser només un atac contra vosaltres, sinó un acte de guerra contra tots els que comparteixen les creences més bàsiques de la democràcia.

En el nostre cor, nosaltres, com a socialistes i socialdemòcrates creiem en una societat més justa i igualitària. Creiem en una societat on ningú ha d’estar per sota del llindar de la pobresa i en una societat on la gent de totes les edats, races, religions i orientacions sexuals tenen permeses les llibertats assignades als grups privilegiats.

En els dies que van seguir les vostres morts el món va veure com milers de ciutadans del seu país estaven espatlla amb espatlla pels carrers d’Oslo, sostenint roses altes per sobre dels seus caps. Un signe de la pau. Un signe d’esperança. Un signe de la nostra lluita per seguir lluitant contra la injustícia. Parafrasejant el llavors Primer ministre, l’única resposta és lluitar per una major transparència i més democràcia.

Mentre escric això, no puc deixar de lamentar que mai vaig a tenir l’oportunitat de conèixer-us, de beure cervesa amb vosaltres o de compartir les nostres idees per a un món millor. Mai tindré l’oportunitat de veure desenvolupar-vos a nivell polític o personal. Ens vau ser robats i mai us tindrem de tornada.

Entre vosaltres hi havia futurs líders; persones que creixerien per fer grans contribucions al nostre món. Això m’entristeix profundament. No obstant això, tot i que està perdut per a vosaltres, les vostres idees no ho estan. La nostra lluita continua i la lluita perdura. Un home amb una arma no ens derrotarà. A cada cantonada, a cada bar i en cada illa lluitarem contra la gent com ell. Ell i els seus sequaços seran superats amb les nostres idees, els nostres pensaments i les nostres paraules.

A diferència d’ells proporcionem esperança. Proporcionem les perspectives d’un món millor, on cap nen passi gana, on els membres de la comunitat LGBT puguin seguir amb la seva vida en harmonia pacífica, sense por de ser assaltats i on el color de la pell d’algú no sigui la forma en què es defineixen com una persona.

A mesura que se centren en el seu odi i la misèria que volen infligir a qualsevol persona que considerin diferent, ens elevarem per sobre d’ells i els derrotarem! Només desitjaria que estiguéssiu aquí per ajudar-nos amb aquesta lluita.

Labour Youth

Un comentari

  1. El text és preciós. NO podem oblidar. La democràcia té masses enemics. I primer de tot som DEMÒCRATES, social Demòcrates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button