Espai socialistaEuropaPortada

Paul Magnette: Sis propostes per a canviar Europa

PSAquest matí, el PS ha celebrat un congrés a la Universitat Lliure de Brussel·les per iniciar una gran operació de reflexió anomenada “Ciutadans compromesos” davant d’un miler de militants i electes. En aquesta ocasió, Laurette Onkelinx, les 14 federacions del Partit i Johan Vande Lanotte han pres la paraula.

En el seu discurs de cloenda, el president del PS, Paul Magnette, va proposar un altre Six-pack (paquet de sis) dirigit a la Comissió Europea.

“Nosaltres, socialistes, tenim propostes justes, senzilles i eficaces per a canviar Europa. I ja que la dreta té el seu Six-pack, nosaltres també tenim el nostre. Sis grans reformes per a canviar Europa”, va dir Paul Magnette.

Aquí hi ha el Six-pack socialista:

  1. Una Europa de comerç just, que lluita contra el dúmping social, fiscal i mediambiental en les nostres importacions!
  2. Una Europa que reuneix als treballadors que lluiten en contra de la competició entre els treballadors, en l’establiment d’un salari mínim!
  3. Una Europa que finança part del deute sobirà, per economitzar els milers de milions d’euros d’interessos pagats als bancs sense posar als ciutadans a contribució!
  4. Una Europa que separa els bancs d’inversió de la banca comercial i que elimina els paradisos fiscals, per tornar els diners al servei de l’economia i no al revés.
  5. Una Europa que lidera la política industrial capaç de salvar els nostres llocs de treball i reactivar els sectors principals d’activitat, en lloc de deixar que la mà invisible de la competència i les multinacionals destrueixin les nostres eines i coneixements.
  6. Una Europa que grava les transaccions financeres per lluitar contra l’especulació i posa en pràctica una harmonització fiscal, en particular mitjançant la introducció d’un impost mínim per a les empreses.

“Aquesta és la nostra Europa! Tot el contrari de l’austeritat i la competència entre els treballadors. L’Europa dels liberals i els conservadors és un gran embolic, és el moment d’invertir-la!”, va concloure el president del PS.

Per llegir el discurs sencer, cliqueu aquí.

PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button