Portada

Millet també va estafar els consogres en una boda

F022D527LH03Un casament amb tota mena de luxes. La flor i nata de la societat catalana es va donar cita el 28 de juny del 2002 al Palau de la Música per celebrar la cerimònia nupcial de Clara Millet, una de les filles de qui aleshores era president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, ara imputat per una milionària apropiació de fons. Fins fa poc mesos es creia que Millet, com a pare de la núvia, havia pagat de la seva butxaca la seva part de les despeses. Però no va ser així, perquè les factures, per un import de 81.156 euros, van anar a càrrec de l’entitat cultural que dirigia. Tot i això, els investigadors que analitzen els comptes del Palau han trobat una altra sorpresa: Millet va percebre la meitat de les despeses de la mà dels consogres. És a dir, almenys uns 40.000 euros.
Fonts pròximes a la investigació van admetre ahir a aquest diari que els consogres de Millet havien pagat la meitat del casament del seu fill, Xavi Rafart, amb Clara Millet, sense tenir coneixement que, en realitat, el que pagava no era el president del Palau i pare de la núvia sinó la Fundació Orfeó Català, segons les factures aportades al procés judicial obert pel desviament de milions d’euros de l’entitat. Altres fonts coneixedores de l’enllaç van precisar que, fins i tot, la família del nuvi va haver de retallar la seva llista de convidats per poder fer front a la despesa que suposava el casament, amb un acte religiós celebrat a l’església de Santa Maria del Mar. Al convit organitzat al Palau (s’hi van haver de fer obres) hi van assistir consellers de la Generalitat de l’època, financers i importants empresaris.
Els advocats del Palau van presentar a principis d’octubre diversos documents sobre els dispendis personals de Millet. Entre aquests papers hi havia documents justificatius d’imports del casament sufragats per part de la Fundació Orfeó Català que pujava a 81.156 euros. Entre les factures aportades n’hi ha una d’un servei d’hostessa (258 euros), una altra de flors (11.161 euros), unes reformes de 33.415 euros (recobriment de la platea, llotges i passadissos de la sala central del Palau) i la participació dels cors de l’Orfeó en la cerimònia religiosa, (5.500 euros).

EL TROMPETISTA / Les presumptes irregularitats també s’estenen al casament celebrat el 22 de setembre del 2000 entre Laila Millet i el biòleg anglès Ross Jackson. El Palau de la Música va canviar la música clàssica per la del llegendari trompetista Louis Amstrong, a gust de la núvia. Els convidats a la cerimònia van degustar un aperitiu a base de foie i dauets de pernil de jabugo per passar després al saló de concerts, on es va servir el dinar. Només aquest àpat, servit per Prats-Fajó, va costar 28.895 euros (4, 8 milions de pessetes), i les flors, 6.769 euros (1,1 milions de pessetes). Millet va carregar a la fundació factures relacionades amb la boda per 129.010 euros.

LES VACANCES / Els investigadors s’han anat trobant amb altres sorpreses que donen a entendre que Millet gestionava els comptes del Palau com si fossin els seus personals. I és que a la fundació que representava també va carregar els viatges d’estiu d’ell i la seva família a l’illa de Menorca, on té una vivenda. Segons les mateixes fonts, en aquests dispendis també hi podria figurar personal de servei o un cangur per a les nenes de la família. No es descarta que en l’auditoria que està a punt d’acabar el nou equip que dirigeix el Palau s’hi incloguin altres desemborsaments d’aquestes característiques, que s’anirien sumant als ja descoberts, com el desviament de diners de l’entitat cultural per pagar les obres en immobles propietat tant de Millet com de la seva mà dreta, Jordi Montull.

El Periódico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button