Nou Cicle

Metroscopia: Caiguda de Rajoy i empat tècnic entre el PP i el PSOE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

rajoyL’Enquesta de Clima Social de Metroscopia per al diari EL PAÍS, realitzada entre el dimecres i el dijous passats, mostra una caiguda a plom del lideratge de Rajoy i situa els dos principals partits polítics espanyols en una situació d’empat tècnic.

  • Quan es demana si confien en Rajoy, el 83% dels ciutadans diu que els  inspira “poca o cap” confiança. Un  68% dels seus propis votants diu que no hi confia.
  • Un 71% veu el  PP desunit i un 47% creu que “no sap ben bé el que vol“. Un 48 % dels  votants del PP  opina que Rajoy no és el que mana en el partit.
  • A mitjans d’octubre, tres punts i mig separaven el PP del PSOE.  Ara el PSOE ha pujat quasi dos punts i el  PP n’ha perdut un. La distància es ara de quatre dècimes:  Empat tècnic, doncs,  segons Metroscopia.
  • Els enquestats ja no estàn tan segurs que el PP ganyaria demà uns eleccions. Un 54% ho creia  a començaments d’octubre; la xifra ha baixat al 45%.
  • El desgast del govern espanyol també és evident, però el PSOE millora una mica i guanya en intenció directa de vot.  Sols un 33% dels ciutadans veu el PSOE amb possibilitats de guanyar.  Sols el 49% dels que votaren a  Rodríguez Zapatero veuen possible que torni a guanyar
  • Un  56% desaprova  la gestió de Zapatero como a president. Pero un 71% desaprova la tasca d’oposició  de Rajoy (aquesta xifra no ha parat de pujar des del 60 % registrat el mes de maig).  Zapatero té l’aprovació d’una majoria dels seus votants (el 68%) .  En canvi, Rajoy no agrada a más de la meitat (el 53%) dels seus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: