Nou Cicle

Lluís Foix: Mas i la reconstrucció de ponts

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

mas_rajoyS’ha hagut de celebrar una reunió semi secreta al Palau de Pedralbes, un dissabte, perquè el president Mas ordeni a tots els fronts del govern perquè obrin totes les vies de diàleg possibles amb Madrid. Suposo que Madrid inclou l’Estat en el seu conjunt, el govern Rajoy, els altres partits representats al Congrés, les institucions i també el poder sindical, mediàtic i funcionarial.

És el que han fet els governs d’Escòcia i el Quebec quan han iniciat un procés d’emancipació acollint-se al dret d’autodeterminació per assolir la independència. Així va passar entre Eslovàquia i la República de Txèquia quan es van separar amistosament i van enterrar l’antiga Txecoslovàquia.

He insistit diverses vegades que la independència de Catalunya no arribarà d’un dia per l’altre, per les braves, donant cops de porta al que coneixem com Madrid. La independència serà molt difícil en confrontació amb Espanya o sense comptar amb Europa.

El govern   ha donat instruccions per reconstruir ponts trencats i traçar-ne de nous.Sembla el més lògic, donades les dificultats en les finances catalanes i el deute de la Generalitat. Sense aliats a Europa i els poders de l’Estat en contra, no es pot arribar molt lluny.

Les reunions del govern dels dimarts semblen dissenyades perquè el portaveu i conseller Francesc Homs expliqui històries sobre plans de futur i parli de que totes les culpes del que ens passa són alienes a Catalunya. Que hi ha un dèficit fiscal que l’estat ha de pagar a Catalunya és una evidència que cal reclamar amb totes les energies i tota la capacitat política possibles.

Catalunya no mereix ser tractada econòmicament com ho està sent des de fa molts anys. Però abans d’emprendre un procés d’independència cal comptar primer amb la unitat política a Catalunya i després amb les forces en presència, polítiques, econòmiques i mediàtiques, per fer front a una confrontació amb l’Estat. No podem fer el ridícul.

Foixblog, bloc d’en Lluís Foix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: