Nou Cicle

La Generalitat pagarà la meitat del cost dels ordinadors dels alumnes

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

laptpLa Generalitat pagarà la meitat del cost dels ordinadors portàtils que adquiriran les famílies dels alumnes involucrats en el pla de digitalització que ha impulsat i que s’aplicarà aquest curs com a prova pilot no només a secundària, com estava previst, sinó també a primària.

El projecte, que la Generalitat presenta com la versió a Catalunya del que llança el Govern de Zapatero, preveu que fins a 33.000 alumnes de 325 centres educatius disposin al gener del 2010 d’un ordinador portàtil, que costarà 300 euros –dels quals les famílies en pagaran 150–, com a manera d’estendre l’ús de les tecnologies en l’educació.

Iniciativa en dues fases

A l’arrencar el curs, el 14 de setembre vinent, 6.000 alumnes del primer cicle de secundària comptaran amb aquesta nova eina, que arribarà als centres educatius acompanyada de llibres de text en forma digital, segons ha informat el departament d’Educació.

En una segona fase, que tindrà lloc el gener del 2010, 16.000 alumnes més de secundària i 11.000 del cicle superior de primària –d’entre 11 i 12 anys– comptaran també amb un ordinador portàtil.

Beques a les famílies amb menys recursos

Els centres acordaran amb les famílies l’adquisició de l’ordinador quan es consideri oportú per realitzar la transició al nou sistema, segons preveu Educació, que també subvencionarà la compra d’ordinadors de reserva i per als docents de les escoles.

La Generalitat ha acordat subvencionar la compra del 50% del cost de l’ordinador, a més de concedir beques a les famílies amb menys recursos, que es calcula que poden arribar al 20% dels alumnes.

Projectors i pissarres digitals

Educació ha confiat en l’empresa PromoCaixa, del grup La Caixa, perquè actuï com a canal de compra i subministrament dels equips, mentre que seran els centres educatius els que realitzaran la selecció de les editorials i la compra de les llicències de manera autònoma.

Les aules que participin en el projecte comptaran amb projector i pissarra digital interactiva connectada a un ordinador instal·lat de manera fixa a la classe, i disposaran d’una instal·lació elèctrica per a la connexió dels ordinadors dels alumnes de forma permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: