Portada

Joan Ignasi Elena: Ningú té la veritat eterna: ningú és “el millor”

Vull escriure unes paraules sobre la meva, la nostra, candidatura a les properes eleccions municipals a Vilanova i la Geltrú. M’agradaria primer que poguèssiu observar la imatge de la nostra campanya.  Perquè vol expressar un tarannà. No té ombres, és senzilla, i sobretot, és positiva. Vol representa simbòlicament un estil de fer política: simpatia i transparència. Una campanya que no vol imposar res:  ni un canvi per imperatiu legal, ni anar de res. Venim a treballar i a sumar des de l’emoció. Des d’aquesta il·lusió que sóc  plenament conscient que també és la de molts ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú. I per representar aquesta il·lusió, què millor que configurar una candidatura de “bona gent”. Que surt de les arrels del nostre partit però que, amb obertura de mires, és projecta molt més enllà. Ho he dit moltes vegades, aquest és un projecte que neix del PSC i va molt més enllà per convertir-se en un projecte al servei de Vilanova i la Geltrú. I el tarannà d’aquest anys, l’equip actual i el futur, i aquesta massiva acollida, a tot el que fem, (grup de suport, grup de sindicalistes, actes sectorials…) és la mostra que és un projecte que va a més, que va sumant per obtenir aquesta amplia majoria, aquest govern fort que la ciutat necessita. No cabem enlloc en els actes. Em diuen que resulta inaudita aquesta capacitat de convocatòria.

Una candidatura de gent més o menys com tothom. En política, com en la mateixa vida, mai ningú té la veritat eterna. Si em permeteu, ningú ‘és el millor’. Com es pot ser tan pretensiós d’autodefinir-se així. Jo reivindico la política. Sí, la política amb majúscules. A les institucions, als partits i a la  societat. La que fan les entitats veïnals, empresarials, sindicals, de gent gran, els mestres (incompresos també durant aquests darrers 4 anys en molt moments), sanitàries que tant han  lluitat durant anys i anys a la nostra ciutat i comarca.

Per tot això hem configurat una candidatura de bona gent que ha decidit fer un pas al servei dels altres, al servei de Vilanova i la Geltrú. Jo reivindico la política com una expressió natural de la vocació de servei. De donar de tu pels altres. I si em permeteu, una expressió d’amor. Per això fem aquesta campanya, neta, transparent i en positiu.

Us heu adonat del to de les campanyes publicitàries  dels nostres principals adversaris? Imperativa, maximalista. És hora de canviar. Qui ho diu? Qui ho demana? Canviar, si, però per a què?  Hi ha propostes, hi ha projecte, hi ha alguna idea? Hi ha suma? Hi ha candidat? Només hi ha un designi, arribat de la seu central que els diu, vosaltres amagueu-vos, ensenyeu les sigles que estan de moda i comuniqueu a la gent….que és hora de canviar. Perquè? Tant se val, perquè ho diem nosaltres. I governar una ciutat, liderar-la, és molt més que això. És tenir un projecte, una idea i una ambició per la teva ciutat i ser capaç de sumar voluntats en favor d’aquest projecte. Diverses, plurals i unides per un sentiment i un projecte de millora col·lectiva. Per això reivindiquem un estil de fer política, un estil basat en la recerca de la simpatia. La capacitat de sumar voluntats, trobar  sintonies, l’esforç de la recerca de coincidències per avançar. La  simpatia com a un estil de fer,  la simpatia com la base de qualsevol aliança, de qualsevol enteniment. I això ens uneix, més enllà  de la natural sintonia ideològica, als que configurem la candidatura. I una actitud. Una actitud que és autèntica i és molt clara: la humilitat, el respecte i el treball sense límits. I  des de la màxima de les proximitats. El no anar de res. El de ser servidors.

Vull guanyar aquestes eleccions , millor dit, volem guanyar aquestes eleccions. Les guanyarem, i vull continuar i continuaré quatre anys més liderant, amb vosaltres aquest apassionant viatge, aquest apassionant projecte al servei de Vilanova i la Geltrú. Mai res en l’ordre públic m’ha fet tant feliç i m’ha omplert tant i vull repetir també pels qui malintencionadament difamen sobre les meves intencions i que creuen que es pot jugar sobre el respecte que cal tenir als ciutadans que t’atorguen confiança . I és  per això que vull reclamar la  complicitat dels meus conciutadans. Tenim uns grans actius i una gran candidatura. No sé si la millor, el que si tinc molt clar és que és una candidatura de “bona gent”. I preparada. I creïble. La credibilitat que dóna la feina feta. Amb el dipòsit de credibilitat que aquesta dóna, ens adreçarem a partir d’ara als ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú per parlar-los de futur. D’esperança. D’il·lusió. Conscients de les dificultats. Però persuadits de les  moltes oportunitats. Des del compromís individual i col·lectiu, des de la simpatia que vol dir suma, complicitat, acord, i la credibilitat, abordarem aquestes properes setmanes.

Farem una campanya neta. A cada atac una oferta de diàleg. A cada mentida, un argument. A cada insult, un somriure. Una campanya sense ombres,  apassionada i mirant al futur. Ho farem des d’una actitud positiva, sense estridències ni maximalismes.  Som nosaltres, amb els nostres actius i passius, les nostres trajectòries, la nostra emoció i amb un projecte per Vilanova i la Geltrú que hem notat que agrada, com agrada viure a Vilanova i la Geltrú.

Abans haurem de convèncer als militants  del sofà.  A aquells  que segurament tenen motius per pensar que en aquesta conjuntura millor quedar-se a casa. Han de saber que  estarem al seu costat. Si ho fem, plegats, amb coherència, amb exemplaritat, serem imparables. Per tot això,  el canvi real, de transformació  i de progrés  que crec que representem, ha de continuar. No per imperatiu sinó perquè som majoria i aquesta majoria tantes vegades manifesta, ho demana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button