Nou Cicle

Fòrum Cívic/Nou Cicle: “El pujolisme no és una cosa del passat, malauradament”.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

pujolEn una declaració presentada en el seu consell general, el passat 20 de febrer, Fòrum Cívic/Nou Cicle alerta que el pujolisme segueix plenament vigent en la política catalana.

Ens entusiasma la immensa, reiterada i exemplar mobilització del poble de Catalunya per un nou horitzó nacional. Però sabem distingir entre l’entusiasme i la impostura”, afirma la declaració, assenyalant que “els successors de Pujol volen imposar, a la desesperada, la seva voluntat “propietària” sobre Catalunya”, malgrat els intents de “despujolitzar” la imatge de CDC.

La declaració assenyala que  “l’acord amb calçador, ambigu i precari” entre Mas i Junqueras, que ha exclòs a la resta de forces catalanistes i partidàries del dret a decidir, únicament pot donar profit a les dretes, “tant a Espanya com a Catalunya”.

A Espanya, “el PP sap prou bé que pot treure substancioses rendes electorals d’una retòrica de “defensa de la unidad de España”, i a Catalunya “també ho sap Convergència”, que arbora un independentisme declamatori, recreatiu i de circumstàncies”.

Sorprèn, assenyalen,la ingenuïtat escruixidora dels que semblen disposats a deixar-se enganyar per segona vegada, després de fer-se tan dramàticament ostensible l’ensarronada de Jordi Pujol i el seu entorn clànic”.

I conclouen: “Nosaltres creiem que cal replantejar les coses sobre la base de la màxima unitat possible, és a dir, a partir del 80% parlamentari, apuntant a un procés de diàleg i de pacte per a l’endemà de les eleccions espanyoles del 2016, en les quals el PP hagi perdut la majoria absoluta i es faci possible una majoria alternativa a Espanya”.

Podeu llegir la declaració completa ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: