Portada

Els precandidats a les primàries del PSC, a la caça d’un miler d’avals de ciutadans

debat6candidatsLa precampanya de les primàries obertes del PSC a l’alcaldia ja ha superat l’equador. Els sis precandidats que hi concorren tenen temps fins a l’1 de març per recollir els suports necessaris per poder ser proclamats, finalment, candidats a les primàries. A banda dels avals de militants, necessiten un mínim de 1.000 signatures de ciutadans de fora del partit. BTV ha seguit durant una setmana com s’ho fan per obtenir-les.

La regidora Carmen Andrés és, de moment, l’única aspirant que ha anunciat que ja té els suports mínims necessaris. Durant aquestes setmanes, Andrés s’ha plantejat la recollida d’avals com “un treball diari per convèncer, xerrar i intercanviar inquietuds”. La regidora ha optat per buscar suports porta a porta amb persones amb qui ha contactat durant els anys d’edil a l’Ajuntament, una de les característiques que, segons ella, la diferencia de la resta de precandidats.

Laia Bonet veu en les primàries “una ocasió per obrir els partits i les decisions que prenen a la ciutadania”. L’exdiputada ha optat per visitar barris i entitats, combinat amb la presència a les xarxes socials. “Una campanya molt de carrer, escoltant i fent pedagogia sobre regeneració democràtica”. Bonet assegura que les seves expectatives són més de mètode que no de resultat, i que participa en les primàries no tant pel convenciment de guanyar sinó per regenerar la política.

Jaume Collboni es mostra satisfet del ritme de recollida d’avals i defensa les primàries com una forma de fer política radicalment diferent. “Ho estem fent a bon ritme, barri a barri, veí a veí, escoltant i compartint”, explica. Assegura que s’està trobant una bona acollida, malgrat admetre que als ciutadans aquest procés “els sembla una pel·lícula americana”. El diputat centra l’eix de la precampanya en la defensa dels drets socials, que creu que la crisi i la dreta han deixat de banda.

El metge i militant Manel Fernández es presenta com “el més crític del PSC i alhora el primer defensor del partit”. S’ha llançat a recollir avals dels ciutadans en taules itinerants pel carrer i veu difícil aconseguir els suports de militants. “Veig moviments per tancar-me les portes. Hi ha agrupacions que no m’han donat la possibilitat d’anar-hi”, afirma. Fernández ha signat davant notari una declaració en què es compromet, si surt escollit candidat, a rebaixar-se el sou i limitar el mandat a quatre anys, entre d’altres.

Rocío Martínez-Sampere compagina en aquesta precampanya les visites a barris amb actes sectorials. El tret que la caracteritza és que, a banda de recollir signatures, demana la implicació als avaladors amb l’aportació d’una idea. “Entenc que com més gent s’impliqui amb voluntat i idees, més fort podrà ser el projecte polític que vull representar”, assegura. La diputada creu que els lideratges són necessaris, però afegeix que en el seu equip aposta també pels lideratges transversals.

Jordi Martí assegura que ha rebut avals de “gent espontània” a través de la xarxa, però per donar a conèixer el projecte i i recollir avals ha optat per actes sectorials. No amaga que els anys d’experiència a l’Ajuntament juguen a favor seu. “Molta gent sap de quin peu calço i dipositen la confiança a pensar que sé de què parlo”, explica. Admet, això sí, que serà més complicat trobar l’aval de militants, amb qui “és més difícil trobar amb qui sintonitzes”, però afegeix que els que són crítics amb la direcció se li han apropat.

Sense previsió de participació

Just a l’equador de la precampanya, el PSC de Barcelona ha presentat el material que repartirà per difondre les primàries i recordar que hi poden votar tots els ciutadans residents a la ciutat majors de 16 anys. Per fer-ho caldrà inscriure’s a un registre i pagar un euro. La federació, però, no s’atreveix a fer cap previsió de participació. L’objectiu és ampliar el registre d’afiliats, uns 10.000, en 5.000 o 6.000 més -gràcies als avals de les precandidatures-, tot i que no tots després acabin votant.

Cliqueu ací per veure el vídeo.

Article de M. Garcia per BTV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button