Portada

El PP ha donat suport a reglaments del català a Girona i Tarragona

El PPC va donar suport als reglaments d’ús de la llengua als ajuntaments de Tarragona i Girona, que tenen una norma pràcticament calcada a la de Barcelona. Si la presidenta del PPC compleix l’anunci de recórrer tots els reglaments que donen ús preferent a la llengua catalana, portarà a la Justícia uns acords subscrits pels seus propis regidors.

Els articles del reglament d’ús de la llengua de Barcelona tombats pel TSCJ són vigents a diversos municipis sense que hagin generat conflicte, com per exemple, a Tarragona, on també el PP hi va donar suport.

El PP ha votat diferent a tot arreu
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que el seu partit presentarà recursos a tots els reglaments que indiquin la preferència de l’ús del català. Fins ara, però, els populars no tenien una posició general en relació amb l’ús de la llengua als ajuntaments.

Podria ser, per tant, que el PP hagués de recórrer reglaments aprovats amb els seus propis vots, a Tarragona, per exemple. A la capital del Camp de Tarragona, l’alcalde Joan Miquel Nadal va aconseguir el suport dels populars per aprovar el reglament el passat any 1992.

Un altre exemple és el cas de Girona. El 16 de gener de l’any 1996 es va aprovar per unanimitat el Reglament per a ús de la Llengua Catalana. La norma, aprovada amb l’alcaldia en mans de Joaquim Nadal, l’ara conseller de Política Territorai i que va rebre el suport del PP, conté articles similars als del reglament de Barcelona que ara s’han suspès de manera cautelar.

La Malla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button