Nou Cicle

Després d’Air Comet, les assegurances Mercurio…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

gerardo_diaz_Ferran_bNo és només un problema puntual per la crisi de la indústria aeronàutica, com Díaz Ferrán ha justificat diverses vegades els problemes de Air Comet, no és simplement la conseqüència de la crisi econòmica, és tota una manera de gestionar les empreses de la qual fa gala l’encara president de la CEOE i que lliga malament amb el que s’espera d’un líder empresarial.

Si fins a ara els mitjans han estat pendents de les turbulència per la qual travessava en Air Comet propietat del patró de patrons (investigació per males pràctiques a Argentina, talons sense fons, obertura d’un expedient de la fiscalia espanyola per suposades activitats defraudatòries…), ara podria tocar-li el torn a la companyia d’assegurances Mercurio. Segons explicava avui La Vanguardia, citant fonts de Capital Madrid, i que ED va avançar a l’octubre, la Direcció general d’Assegurances, al front de la quals hi ha Ricardo Lozano, ha fet ja diversos advertiments a Díaz Ferrán sobre la qualitat dels balanços de l’asseguradora, que necessitaria urgentment reforçar els seus fons propis amb més de 6 milions d’euros.

Pel que sembla, Banesto, el que seria un dels principals bancs creditors, hauria rebut un mandat de venda sobre Mercurio, però sense èxit fins al moment per la complicada cartera de clients de l’assegurada, en la qual hi ha nombroses operacions creuades amb altres companyies del grup del president de la CEOE.

Mercurio hauria facturat en 2008 (últimes dades dipositats en Registre Mercantil) uns 54 milions d’euros, 2,5 milions menys que en el 2007. En aquest any, l’asseguradora encara va guanyar 2,2 milions d’euros, però en el 2008 ja va perdre 14,8 milions. Entre les operacions creuades citades per la Vanguardia destaquen les realitzades amb una societat de cartera de Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, amb alguns dels hotels lliurats com avals a Caja Madrid pel préstec ja conegut, etc.

Economia Digital

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: