Eleccions al ParlamentPortada

Cristian Segura: Un candidat de Junts dimiteix després de publicar insults a Colau

Nova polèmica pel tint xenòfob d’alguns candidats de les llistes de Junts Per Catalunya (Junts). La tempesta s’ha centrat ara en Josep Sort, número 65 de la llista electoral per Barcelona del partit que lidera Carles Puigdemont. Sort té un compte de Twitter on aboca periòdicament insults i missatges d’odi. “Farem neteja d’espanyols, ¡promesa!“, Va escriure el setembre passat en aquesta xarxa social, acompanyant el text amb una fotografia de l’actriu Rosa Maria Sardà, coneguda per la seva oposició a la independència, i morta el 2020.

Colau no és res més que una puta histèrica espanyola“, va dir Sort de l’alcaldessa de Barcelona, l’abril de 2020. Ada Colau va demanar ahir a Junts que facin fora aquest veterà independentista de les seves llistes. Sort, que ha eliminat aquest dilluns el seu compte de Twitter, és president de el partit Reagrupament, una formació coalitzada amb Junts. Abans de tancar el seu compte a la xarxa social va anunciar que dimitia de “tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques i altres“. Malgrat això, Sort va respondre a l’alcaldessa sense mostrar penediment: “Retiro això de puta. Elles no en tenen cap culpa. Ni tu cap importància, aliada de Manuel Valls i de la dreta espanyola rància i xenòfoba “. Colau va ser investida alcaldessa en 2019 amb el vot favorable de l’exprimer ministre francès i ara regidor de Barcelona. La líder de Junts, Laura Borràs, ha insistit que Valls és “feixista” per la seva etapa com a ministre d’Interior de França, quan va expulsar de país a grups de migrants gitanos.

Sort també ha dedicat qualificatius com “animal“, “gossos” o “rates” als ciutadans de Madrid, al president de Govern, Pedro Sánchez o al cardenal de Barcelona, ​​Juan José Omella. Amb especial acarnissament ha vexat de forma reiterada a la periodista de TV3 Lídia Heredia. Durant una entrevista d’aquesta l’agost de 2020 a l’expresident de la Generalitat Quim Torra, Sort va escriure: “Quin gran president que tenim i com li està petant el cul a la Lidia Heredia! Benvingut i ben trobat @elsmatins! President, no pari! Destrossi-la més, sense pietat!”.

En un dels seus últims missatges polèmics, d’aquest 2021, aquest doctor en Filosofia va apuntar: “Va, españolazos, ñordos [terme utilitzat pel nacionalisme català radical per referir-se als espanyols], sortiu al carrer, us hem derrotat a la Universitat de Barcelona (UB) i us derrotarem el 14 de febrer [data de les eleccions], i asaltarem el Col·legi d’Advocats, no us menjareu ni 1 kiko. Patireu, ¡promesa! “. Sort és professor associat a la Facultat de Filosofia de la UB, al departament de Ciència Política.

Tancs israelians

Sort té un bloc en el qual publica textos i opinions. En una de les seves últimes entrades, del desembre passat, revelava una suposada negociació secreta amb el Govern d’Israel per adquirir tancs un cop es proclami de nou la independència de Catalunya: “Avui s’ha sabut que, pel que fa al seu component de terra, les Forces de Defensa de Catalunya comptaran amb cent tancs israelians Merkava IV, de gran potència i que estan perfectament adaptats a un terreny desèrtic o semidesèrtic, com els Monegres “. “L’adquisició d’aquest tanc“, prossegueix Sort, “formarà part d’un acord militar secret que a hores d’ara ja s’estaria negociant entre Israel i l’autoritat nacional catalana en formació, i que també inclouria sistemes d’armament aeris, navals, digitals i d’intel·ligència “.

No és el primer cas de mostres de nacionalisme radical en el partit de Puigdemont. L’exemple més conegut és el de Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i número 3 de Junts en les eleccions. Canadell va afirmar en una conferència de 2018 que Catalunya “porta 300 anys sota aquests salvatges, jo crec que fins i tot 500 anys“, referint-se a Espanya. Durant la pandèmia, Canadell va publicar a Twitter que “Catalunya independent hauria salvat milers de vides. Espanya és atur i mort, Catalunya, vida i futur “. La situació més tensa que ha viscut el partit en els últims mesos va ser una reunió amb grups de l’extrema dreta independentista en què va participar el dirigent de Junts i vicepresident de el parlament català Josep Costa.

El País, 25 de gener de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Llegeix també
Close
Back to top button