Nou Cicle

Com ha de ser la Catalunya del futur?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

question_markCurioses  les respostes que 18 persones han donat a una pregunta que Albert Medran els hi ha fet aquest 11 de Setembre: Com ha de ser la Catalunya del futur?

No es fàcil respondre a una qüestió d’aquesta mena,  si s’ha de fer, com demanava Medran, amb 140 caràcters. La majoria se n’ha sortit prou bé, amb alguna excepció que cau en la retòrica. Jutgeu vosaltres mateixos:

Catalunya ha de ser un país lliure, obert, pencaire i perspicaç alhora, creador de riquesa i oportunitats, integrador i un referent de pau.” Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.

Segura de si mateixa, dinàmica, creativa, integradora, justa i projectada al món i nacionalment forta.” Artur Mas, President de CiU

““Fes que siguin segurs els ponts del diàleg i mira de comprendre i estimar les raons i les parles diverses dels teus fills.” Salvador Espriu”,  Antoni Gutiérrez-Rubí.

Un país on les persones gaudeixin de la igualtat i la justicia amb oportunitats laborals, personals i d’oci que la facin un lloc ideal per a la felicitat de les persones.”,  Lourdes Muñoz, diputada del PSC al Congrés dels Diputats

Equirable a tots aquells estats de la UE plenament avançats…I com a tal, haurà de disposar dels mateixos mecanismes: econòmics i polítics.”,  Nacho Corredor.

Adaptaré la cita mítica. Cada dia veig més clar que ens cal una Catalunya nacionalment lliure, socialment justa i espiritualment plena… ja.”,  Toni Aira

Catalunya serà logísitca, tecnològica i turística o no serà.” Marc Teixidor.

M’agradaria una Catalunya que compagini la seva identitat amb la globalitat, que generi i allotji empreses de referència en innovació, ho tenim tot!” , Dídac Lee.

Catalunya ha de ser innovadora i emprenedora en tots els seus àmbits, especialment en el de la preparació dels seus infants i joves, en el sistema educatiu des de l’escola bressol fins a la universitat.” , Trina Milan.

Una Catalunya més preparada, més ambiciosa, més creativa, menys dogmàtica, més culta, més digna. Menys tàctica, més estratègica”,  Pau Canaleta.

Espero una Catalunya no nacionalista. El cost d’oportunitat (enlloc d’escoles o millor justícia) de les polítiques nacionalistes és altíssim, i el seu efecte, en un món globalitzat, més que discutible.”,  Ismael Peña-López.

Un país optimista, que miri al futur sense por. Amb talent, empenta i un autèntic espai de llibertat i responsabilitat.” , Albert Medrán.

Amb una ciutadania més implicada, optimista, oberta i participativa; i amb uns polítics més interessats pels ciutadans que pels partits” , Gemma Urgell.

Amb capacitat de sorprendre’s: col·laborativa, intuïtiva, projectual, oberta, receptiva, sincera, solidaria i…sense por a equivocar-se.”,  Ricard Espelt.

La Catalunya del futur ha de ser lliure, democràtica, amb unes institucions fortes i respectades i amb l’objectiu de ser el millor país del món”, Sergi Sabaté.

Anem a buscar la utopia. Hauríem de ser una sola veu, remar en una mateixa direcció i aconseguir tot allò que ens proposem com a país”,  Xavier Peytibí.

Un país ambiciós, dinàmic, innovador i meritocràtic. Socialment just i nacionalment lliure. Que te’l pugues mirar i dir orgullosament: és el meu!Vicent Martínez.

Catalunya ha de lluitar per tenir molts més valors que li permetin progressar i demostrar la seva potencialitat.”, Eduard Batlle.

Seria independent o estaria encabida en un marc federal, però ningú parlaria de la “llibertat de la nació” sino de la llibertat dels catalans. La Generalitat governaria tan poc que la gent no reconeixeria els polítics pel carrer.” , Albert Esplugas.

One Response to Com ha de ser la Catalunya del futur?

 1. Marta Trias 19 gener 2010 at 15:45

  Doncs jo en tindria prou a tenir un país amb una administració que treballés sobre un projecte a llarg termini en comptes de les necessitats de vots que tenim ara..
  Unes quantes idees per si de cas els que n’han volgut ser responsables estan massa ocupats amb enquestes d’opinió i declaracions a la premsa:
  1.-cohesió social amb la devolució de la responsabililtat a les persones. 2.-revalorització dels individus i de les relacions intergeneracionals i intergrupals
  3.-recuperació dels espais agrícoles i forestals sostenibles, manufactures i seveis de qualitat
  4.-disminució de residus més que no pas polítiques de reciclatge
  En tinc molts més de suggeriments, com gairebé tothom, i tinc clar que
  per a fer tot això el primer i més urgent és un canvi en l’actitud dels parlamentaris, regidors, diputats i governants, que treballin conjuntament en els projectes positius per al país i deixin de tirar-se els plats pel cap a les seus parlamentàries i/o a través dels mitjans de comunicació, desqualificant qualsevol projecte que no sigui el propi.
  Jo, la veritat, és que n’estic fins al capdamunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: