Nou Cicle

CDC tornarà diners que la Fundació Trias Fargas va rebre de Millet entre 1999 i 2008, tot i que no concreta xifres.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

artur mas2El secretari general de CDC, Artur Mas, ha anunciat avui que el seu partit està negociant un acord amb el Palau de la Música per tornar en forma de donació una quantitat –encara sense concretar– dels diners que Fèlix Millet va donar a la Fundació Trias Fargas d’acord amb set convenis signats entre 1999 i 2008.

En declaracions als periodistes després d’una visita a Sarrià-Sant Gervasi, Mas ho ha comentat després que el president de la Trias Fargas, Joaquim Ferrer, rebés dimecres una carta de l’actual gestor del Palau, Joan Llinares, en què li confirmava que Millet no tenia poders per signar convenis.

Va ser llavors, ha afegit Mas, quan va donar instruccions al partit i a la Trias Fargas –vinculada al partit– per començar a negociar un acord per ajudar al Palau “en tot el que faci falta en el seu present i futur“, que inclouria una donació econòmica encara sense concretar.

No vull que el Palau tingui cap minvament econòmic. Conegut que Millet no tenia poders, l’objectiu és que CDC, a través la seva fundació, pugui fer una donació per reequilibrar patrimonialment els comptes del Palau“, ha assegurat el líder de Convergència, que no ha posat límit a la quantitat a tornar.

Es tractarà, ha dit Mas, d’una “donació important” amb la finalitat que el Palau no perdi recursos per afrontar la seva realitat actual i futura, tot i que no l’ha concretat a l’espera que es faci aquesta tarda la junta del patronat de la junta de l’Orfeó Català-Palau de la Música.

Després de dos dies de negociacions, en què per part de CDC està el secretari executiu de CDC, Francesc Homs, el gerent del partit, Germà Gordó, i membres de la Trias Fargas, l’objectiu és que l’acord s’assoleixi després d’aquesta reunió.

Ha afirmat que no podien pressuposar que el president del Palau signava convenis sense poders i coneixement dels òrgans de govern de l’entitat, de manera que “si cal ajudar econòmicament el Palau” ho faran.

Tot i això, ha considerat que la tornada estricta dels diners no l’hi poden demanar, perquè van actuar “legalment i de bona fe“.

Europa Press

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: