Nou Cicle

Catalunya vol ser Primera Regió Emprenedora de la UE, amb el 2% de les pimes

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

emprenedorsPel que fa al sector R+D+I, Huguet ha declarat la seva intenció que ‘Catalunya esdevingui el pol més important de l’economia del coneixement del sud d’Europa’. El conseller també ha aprofitat la visita per expressar la necessitat de crear un Observatori Regional Europeu de la PIME i oferir-ne Catalunya com a seu.

‘Catalunya és una de les regions europees on el ritme de creació de pimes és més elevat’, ha declarat aquest dilluns a Brussel·les el director de política de pime, Albert Roca. En concret, Catalunya compta avui amb 500.00 pimes, de les quals 14.000 exporten de forma regular i 11.000 són innovadores. Una dada que suposa que el 2% de les petites i mitjanes empreses del conjunt de la UE siguin catalanes. El conseller ha presentat aquesta i altres dades que demostren la força emprenedora de Catalunya, com que Catalunya significa un terç de les exportacions i una quarta part de la producció científica de tot l’estat.

‘Pel que fa als programes relacionats amb el talent que promou l’European Research Council, Catalunya queda encara més ben posicionada: als dos últims concursos, les dues terceres parts dels concursants estatals han estat catalans i, enguany, 10 dels 18 científics de l’estat espanyol són catalans’, ha afegit Huguet. En aquest sentit, Roca ha sentenciat que ‘el govern català aposta per l’emprenedoria com una via per tirar endavant en moments de crisi’.

Per tot això, el conseller Huguet considera que ‘estem en bona condició per optar al premi’ de Regió Emprenedora Europea. Un premi que identifica i recompensa les regions de la UE que tenen competències polítiques i un alt nivell d’autogovern i són capaces de fer realitat una visió emprenedora de caràcter global. Huguet entén que aquest és ‘un primer pas per augmentar la necessària presència de Catalunya en òrgans decisoris de la Comissió Europea’. El termini per presentar candidatures al premi s’obre el proper dimecres i el guanyador es coneixerà al febrer de 2010.

Josep Huguet també ha volgut explicar als funcionaris europeus el desplegament del Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació, del qual el conseller n’ha destacat ‘l’ampli abast’, fent referència al fet que el signessin ‘universitats, patronals, sindicats i partits polítics, tant els del govern com els de l’oposició’. Huguet ha volgut destacar, també, que es tracta ‘d’un acord d’ampli consens que marcarà la política de Recerca i Desenvolupament durant 15 anys i que té l’objectiu que Catalunya esdevingui el pol més important de l’economia del coneixement del sud d’Europa’. La força de Catalunya en el sector es fa palesa en les dades: l’any passat, Catalunya es va endur més de 100 milions d’euros en programes europeus de R+D+I.

Crònica.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: