Cartes a NC

Carta de Joan Janoher Sadurni: I al poble, qui el defensa?

Cada vegada ens hem de sentir més perseguits: com s’explica, què la nostra llengua, considerada d’històrica i que hauria de ser per la seva riquesa cultural, venerada i respectada, sigui la més qüestionada, com idioma oficial del nostra país. Com creuen els espanyols de torn, que poden jutjar la parla dels catalans, considerant-la, enemiga del Castella.

Crec de manera concloïen, que el procés injust de tractar la mateixa: és inacceptable, per la manipulació que s’esdevé de manera reiterada, de sotmetrà la llengua, a judicis partidistes. Que ens desvinculen de la integració comunitària, quant aquesta; hauria de formar part integradora, d’una realitat plural, dintre la comunitat Europea.

Però, mira per on: ara resulta què el defensor del poble, vol porta al constitucional, el us, de la nostra parla catalana, pels afers de fer conèixer a L’ immigració, la cultura i la idiosincràsia de Catalunya. Si n’aturen aquest desgavell de llengües, la nostra pròpia, és morirà, llavors podrem donar les gracies al “ Defensor de Pueblo, “ per L’ ineficàcia contradictòria, de no defensar-la, i per no actuar amb coherència, aplicant els drets diferencials, dels pobles que si tenim, una parla pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button