Nou Cicle

Aprovació del pressupost de la Generalitat pel 2010 i reforma de l’impost de successions

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

pia-bosch18 des. 2009 per Pia Bosch Codolà

El Ple d’aquesta setmana ha tingut un tema molt mediàtic, que és la votació de la ILP que proposa una reforma de la llei de protecció dels animals per prohibir les curses de braus. Els temes més importants i que més influiran en les vides dels catalans i catalanes, però, son l’aprovació del pressupost de la Generalitat per l’any vinent, i un altre tema de gran rellevància política del Ple,  l’aprovació de la reforma de l’impost de successions. Finalment ahir, el Parlament, va aprovar, amb el suport dels grups parlamentaris Socialistes-Ciutadans pel canvi, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, i Mixt, una ambiciosa reforma de l’impost de successions. La notícia està molt ben explicada en el web del PSC.

El resum és el següent: se suprimeix l’impost per a les classes mitges i treballadores, es rebaixa l’impost a les classes mitges altes i es manté substancialment l’impost per a les grans herències. Aproximadament un 94% dels contribuents no pagaran res per aquest impost.

Com diu Miquel Iceta al seu blog, “l’impost de successions es converteix en un impost sobre les grans herències. Es compleix així l’objectiu fixat pel Govern, l’impost és reformat per fer-lo més just, però no desapareix per tal que les grans herències facin la seva contribució als sistemes públics de benestar i protecció social.CiU, que no va ni reformar ni suprimir l’impost quan governava, s’entesta encara a suprimir-lo deixant clar que, juntament amb el PP, vol defensar les grans fortunes impedint que aquestes contribueixin al benestar de tots.”

Podeu llegir, la descripció de la reforma,  i un document del Departament d’Economia en  el que s’explica com quedarà el nou Impost de Successions, i jutjar vosaltres mateixos qui té raó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: