Nou Cicle

Ressenya d’avui: La història es revenja de Fukuyama/ Un perfil i un article d’Andreu Nin/ Paola Lo Cascio sobre “Vidalàndia”

Disminueix la font del text Augmenta la font del text Mida del text Imprimeix aquesta pàgina

ressenya3La Història es revenja: Francis Fukuyama és feu mundialment famós el 1992  amb el seu llibre sobre “el final de la Història”. Després de la caiguda del comunisme – afirmava – les democràcies liberals i el mercat havien triomfat definitivament i significaven “la forma final de govern humà“. Ara sembla que s’ho replanteja…

Pelai Pagès publica a la revista El temps un interessant perfil d’Andreu Nin, el líder del POUM assassinat pels estalinistes el 1937: Vida i mort d’un heterodox. La revista publica també amples extractes d’un article de Nin, del 1926, sobre “La qüestió nacional a Espanya. El problema català“.

Paola Lo Cascio ens dona la “benvinguda a Vidalàndia” en un article a Treball.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: